Loading...

Herfinanciering

Lagere maandlast voor je woonkrediet?

Kies voor een herfinanciering

Loopt jouw lening nog minstens 10 jaar, en is je rentevoet aan de hoge kant? Dan kan het voordelig zijn je lening te laten herfinancieren. Dit betekent voor velen een zeer welgekomen extra besparing of een maandelijkse financiële extra. Laat geen kansen liggen en geef de Hypo-expert uit uw buurt de mogelijkheid om voor jou een voorstel uit te werken. Wij analyseren je bestaande woonkrediet en onderzoeken gratis of een herfinanciering financiële voordelen oplevert. Je hebt dus niets te verliezen!

Wanneer een woonkrediet herfinancieren?

De situatie op de financiële markten verandert voortdurend. Rentevoeten staan op dit moment historisch laag. Mensen met een lopend woonkrediet kunnen vaak geld besparen door hun bestaande lening ‘terug te betalen’ d.m.v. een nieuw woonkrediet aan betere voorwaarden, waaronder een lagere rentevoet.

Bij een herfinanciering kan je ook je kredietvorm wijzigen. Zo kan je perfect overschakelen van een vaste naar een variabele rentevoet, of andersom. Op deze manier kan je de maandlast van je lening verlagen, of de looptijd gaan inkorten.


Is de herfinanciering van jouw woonkrediet voordelig?

Deze vraag kunnen we alleen beantwoorden na een grondige analyse. Maak een afspraak bij een Hypo-Expert bij jou in de buurt. Wij maken op korte termijn alle nodige tijd vrij voor een gratis persoonlijk adviesgesprek.

Grondige analyse

Ook voor de herfinanciering van je bestaande woonlening starten we met een grondige analyse. We bekijken de voorwaarden van je huidige hypothecair krediet en analyseren de verschillende parameters die een herfinanciering al dan niet aantrekkelijk maken.

Dit omvat:

  • De rentevoet van je huidige hypothecair krediet
  • De resterende duurtijd van je lening
  • Variabele of vaste rentevoet
  • Andere voorwaarden

Kosten van herfinanciering?

Daarnaast geven we je toelichting bij de mogelijke extra kosten die bij een herfinanciering komen kijken, zoals eventuele notariële aktekosten.

Een stap verder?

Wanneer we kosten en baten afwegen, wordt meteen duidelijk of een herfinanciering al dan niet financiële voordelen biedt. Als dit laatste het geval is, gaan we graag een stap verder en begeleiden we je doorheen het volledige proces.

Hoe pakken we de herfinanciering van je woonlening aan?

Als een herfinanciering in jouw situatie voldoende financiële voordelen biedt, gaan we als onafhankelijke kredietmakelaar op zoek naar een nieuw en aangepast woonkrediet.

Streven naar maximaal voordeel

We brengen hierbij alle onderdelen van je nieuwe woonkrediet in rekening:

  • De mogelijke rentevoet
  • De aangewezen nieuwe looptijd
  • Vaste of variabele rentevoet? Binnen de variabele woonleningen bestaan nog tal van mogelijke formules
  • Eventuele extra voorwaarden (bvb. verzekeringen)

Een naadloze overstap

Een keuze gemaakt? Ook voor de verdere administratieve afhandeling kan je op ons rekenen. We regelen alles met je bestaande kredietverstrekker en garanderen dat de overstap naadloos verloopt.

Je verzekeringen?

Vanuit onze expertise in verzekeringen, is een herfinanciering van een woonkrediet meestal het ideale moment om je volledige financiële situatie kritisch onder de loep te nemen.

Het kritisch herbekijken van je huidige verzekeringen levert mogelijk ook een besparing op, of betere verzekeringsdekkingen.

Indien gewenst nemen we dit – zonder enige kosten - ook mee in onze analyse- en denkoefening en werken we vrijblijvend een simulatie uit met aangepaste verzekeringspolissen.

Vind de Hypo-Expert bij jou in de buurt

Vind de Hypo-Expert
bij jou in de buurt

Plan je gratis adviesgesprek